МВнР: Независимо, че са български граждани, е твърде вероятно да бъдат

...
МВнР: Независимо, че са български граждани, е твърде вероятно да бъдат
Коментари Харесай

Русия има право да мобилизира българите с двойно гражданство

МВнР: Независимо, че са български жители, е прекомерно евентуално да бъдат спрени при опит да изоставен Русия

Русия има право да активизира българите с съветско и с българско поданство, които се намират на територията на страната. Това съобщи служебният министър на външните работи Николай Милков по време на брифинг в Министерство на външните работи.

" Докато се намират на територията на Русия, това, което е преобладаващото, е съветският им паспорт и те са третирани като съветски граждани'', съобщи Милков. И посочи, че за тях съществуват военни отговорности, защото дружно с съветския паспорт им се връчва и военна брошура.

''Независимо от обстоятелството, че са български жители, е прекомерно евентуално да бъдат спрени от съветските управляващи при опити да изоставен Русия ", предизвести служебният министър, представен от .

Министърът съобщи, че се поддържа контакт с нашата задача в Москва, с цел да може най-малко студентите с двойно поданство да се върнат у нас. '

'Има хора, които са се обърнали към посолството. Ние имаме желание да създадем опит за такива хора - главно студенти и да се опитаме да организираме тяхното прекачване в България или да им осигурим нощувки в комплекса на посолството. Засега не са постъпили съответни претенции. Това са наши превантивни изследвания и действия'', сподели Милков.

Българите в Русия, които имат единствено български паспорт, имат право да изоставен страната. При тях обаче усложнението идва от недостига на самолетни билети. Външното ни министерство няма информация какъв брой са българските жители, които живеят в Русия, само че се знае, че ''са много''.

Във връзка с идните в неделя избори, Николай Милков съобщи, че съществува риск за пет секции във Флорида заради урагана Иън, който връхлетя Съединени американски щати със страшна скорост. " Там са евакуирани повече от два милиона души. Това слага под риск работата на 5 секции. До последния миг няма да знаем каква е обстановката там. Ако няма форсмажор ще съумеят да проведат изборния ден ", сподели Милков. Застрашените секции се намират в градовете Орландо, Джаксънвил, Маями, Сейнт Питърсбърг и Форт Лодърдейл.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР